Για την αποφυλάκιση του λεγόμενου «ξανθού μάγου» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μίλησε στο parapolitika.gr η δικηγόρος του, Κική Πακιρτζίδου.

Συγκεκριμένα η έγκριτη νομικός εξήγησε ότι για τον 79χρονο πελάτη της δεν συνέτρεχαν λόγοι για την προσωρινή του κράτηση και τόνισε ότι ο ίδιος συνεχίζει να δηλώνει αθώος. 

«Κάναμε προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο, από το οποίο εκδόθηκε βούλευμα που έλεγε ότι για τον 80χρονο παρά ένα έτος κατηγορούμενο πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους, καθώς είναι ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο, με σταθερή κατοικία τα τελευταία 60 χρόνια στην Καλλικράτεια Θεσσαλονίκης και δεν έχει δελτίο εγκληματικότητας ούτε για πταισματική παράβαση», ανέφερε στην αρχή η κυρία Πακιρτζίδου. Και συνέχισε: «Κρίθηκε λοιπόν ότι με περιοριστικούς όρους μπορεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο και η μη τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. Σημαντικό είναι ότι όταν δημοσιοποιήθηκαν, με απόφαση της Εισαγγελίας, τα στοιχεία του, δεν υπήρξαν νέες καταγγελίες. Αντιθέτως, όμως, υπήρξαν άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό του με δηλώσεις και με ένορκες βεβαιώσεις στις οποίες έλεγαν ότι είναι ένας άνθρωπος έντιμος, με συνέπεια, με ήθος και αξιοπρέπεια».

Σχετικά με την κατηγορία που τον βαραίνει, η κυρία Πακιρτζίδου τόνισε ότι ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. «Ο ίδιος όχι μόνο συνεχίζει να λέει ότι είναι αθώος, αλλά υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ερωτική σχέση με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Οι κατηγορίες που του έχει προσάψει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα φανούν στο δικαστήριο. Ο ίδιος είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα συμμορφωθεί με οποιονδήποτε όρο και θα είναι παρών όταν η ίδια Δικαιοσύνη αποφασίσει το πότε θα γίνει το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι η παραπομπή του δεν έχει γίνει ακόμα», ανέφερε.

Καταλήγοντας η ίδια είπε τα εξής: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το 72ο έτος ηλικίας ακόμα και αν υπάρχει καταδικαστική απόφαση, οι άνθρωποι μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους στο σπίτι. Ο άνθρωπος αυτός είναι 79 ετών, δεν μπορεί να τελεί πηγή κινδύνου για άλλα σεξουαλικά αδικήματα για την έννομη τάξη για νομικούς και βιολογικούς λόγους».