Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, με τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς που υπάρχουν ακόμα σε Λουτράκι και Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια.

Ενώ, λοιπόν, η εικόνα της φωτιάς στο Λουτράκι είναι γενικά καλύτερη σε σχέση με αυτήν της Δευτέρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

«Αρχίζει ο άνεμος να αυξάνεται και αυτό είναι πρόβλημα», είπε στο MEGA o δήμαρχος Λουτρακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δυτικό μέτωπο η εικόνα της φωτιάς είναι καλή, στα νότια προς την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών το μέτωπο έχει οριοθετηθεί, ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι στα βόρεια της περιοχής Καλλιθέα, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται.

Τη μάχη δίνουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Ακόμα, έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο πρώτος απολογισμός που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο συντονιστικό που συνεκλήθη για τη φωτιά, έδειξε έχουν ήδη γίνει στάχτη περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους, πεύκα και θάμνοι.