Απάντηση δίνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής στην «ψευδέστατη άποψη πως δήθεν η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη διαγωνισμού για την μίσθωση μηχανημάτων που αφορούν τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου».

«Ο φθηνός λαϊκισμός πάνω στις στάχτες βλάπτει το συμφέρον της Αττικής», αναφέρει η Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση 

«Τις τελευταίες ώρες διάφορα "παπαγαλάκια",  που είτε δηλώνουν υποψήφιοι περιφερειάρχες είτε προέρχονται κυρίως από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, διακινούν από τα Μέσα Ενημέρωσης την ψευδέστατη άποψη πως δήθεν η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση μηχανημάτων που αφορούν τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου.

Στο ψέμα αυτό απαντάμε με τρεις αλήθειες 

Πρώτη αλήθεια

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Αττικής η σημερινή διοίκηση προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη "μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024". Είναι μια επιλογή που ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. 

Δεύτερη αλήθεια

Μέχρι σήμερα η μίσθωση των μηχανημάτων για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου γίνεται τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις μέσα από τη διαδικασία του μητρώου εργοληπτών. Με τη διαδικασία αυτή μισθώθηκαν τα μηχανήματα και οι υδροφόρες που έχει η Περιφέρεια Αττικής στη διάθεσή της από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος. Ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την ικανότητα της Περιφέρειας να έχει στη διάθεσή της τον εξοπλισμό που χρειάζεται, την ώρα που τον χρειάζεται. 

Τρίτη αλήθεια

Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και ο χρόνος που εξελίσσεται δεν επηρεάζουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αρμόδιας διεύθυνσης πολιτικής προστασίας και την ικανότητά της να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, όπως αποδεικνύεται άλλωστε διαρκώς το προηγούμενο διάστημα κι αποδείχθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες στις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, όπου διαθέτουμε  στην Πυροσβεστική δεκάδες οχήματα και μηχανήματα έργου. 

Για ακόμα μια φορά ζητούμε απ' όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η φθηνή αντιπολίτευση "πάνω στις στάχτες" δεν υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών».