Τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και η ελληνική κοινωνία θρηνούν τον άδικο χαμό ενός αξιωματικού, ενώ αγωνιούν για την κατάσταση ενός στρατευμένου οπλίτη. Πρόκειται για δύο άνδρες που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Ραφήνα, όταν μία 88χρονη (!) οδηγός παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα να παρασύρει δύο αυτοκίνητα.

Το τρομακτικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα χθες το μεσημέρι στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην περιοχή της διασταύρωσης Ραφήνας. Εκεί, στο ύψος του ιερού ναού της Αναλήψεως, η 88χρονη οδηγός φέρεται να πέρασε με κόκκινο και εμβόλισε δύο αυτοκίνητα την ώρα που κινούνταν στη Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τη διασταύρωση. Από τη σύγκρουση το ένα ΙΧ χτύπησε το άλλο και μάλιστα ένα εξ αυτών κατέληξε αναποδογυρισμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο. Επρόκειτο για τζιπ που ανήκε στο ναυτοδικείο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο. Άνθρωποι του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έπειτα από αρκετή ώρα κατάφεραν να ανασύρουν δύο βαριά τραυματίες χωρίς τις αισθήσεις τους. Αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός 49χρονου υποπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού και πατέρα δύο παιδιών, ενώ ο άλλος, ένας 29χρονος έφεδρος ναύτης, είναι βαριά τραυματισμένος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον σταθεροποιήσουν. Μόλις το κατάφεραν, αποφασίστηκε η εσπευσμένη μεταφορά του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου το 29χρονο παλικάρι με ειδικότητα διαχειριστή εισήχθη στη ΜΕΘ. Η 88χρονη που φέρεται να προκάλεσε το δυστύχημα, παρά το γεγονός πως το όχημά της καταστράφηκε, βγήκε σώα και αβλαβής.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Για το περιστατικό εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: «…όχημα του Πολεμικού Ναυτικού που κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος σε προγραμματισμένο δρομολόγιο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Συγκεκριμένα, Ι.Χ. αυτοκίνητο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Πολεμικού Ναυτικού. Ο υποπλοίαρχος (Ε) Σ.Κ. ΠΝ τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο ναύτης (ΔΙΑΧ) Π.Ν. μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”. Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους, ενώ οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και το Πολεμικό Ναυτικό. Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/7