Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εξυμνούν την Ελαφόνησο για τη γραφικότητα και την οικολογική της αξία.

Συγκεκριμένα, μετά τη βρετανική έκδοση του National Geographic, ήρθε η σειρά της ισπανικής έκδοσης του ίδιου περιοδικού να τοποθετήσει την παραλία του Σίμου, στην Ελαφόνησο, στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Όπως έγραψε το περιοδικό, «η Πελοπόννησος επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη στα World Travel Awards.

Η παραλία του Σίμου, στο μικρό νησί της Ελαφονήσου, είναι ένα καλό παράδειγμα του βραβείου που άξιζε. Η ψιλή λευκή άμμος του με ενδημική βλάστηση και το έντονο γαλάζιο της θάλασσας το έχουν κάνει ένα από τα πιο διάσημα της Πελοποννήσου».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγο καιρό το βρετανικό National Geographic συμπεριέλαβε το γραφικό νησί στη νέα λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που προτείνονται ως ο καλύτερος προορισμός για το καλοκαίρι του 2023, καθώς προσφέρουν πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες.

«Εμπνέουμε τους επισκέπτες, κερδίζουμε τις αγορές», δηλώνει η δήμαρχος Ελαφονήσου, Έφη Λιάρου, και συμπληρώνει: «Δουλεύουμε ακατάπαυστα, για να δώσουμε στο νησί μας την τουριστική διάσταση που του αξίζει.

Και πάντα στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης, πράγμα που έχει ήδη αναγνωριστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό».