Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των κατοίκων για να κατασβήσουν τη φωτιά που έχει κάνει αμέτρητες εκτάσεις πρασίνου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρική Κέρκυρας, Θεοχάρη Γιώτη, ο οποίος μίλησε στο parapolitika.gr,  η κατάσταση στα κεντρικά του νησιού φαίνεται να είναι καλύτερη. Όπως ανέφερε ο ίδιος τα προβλήματα εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στα βόρεια του νησιού.

«Η φωτιά στην Κυρά Χρυσικού είναι υπό έλεγχο και έχει κατασβεστεί και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού και εάν αλλάξει ο άνεμος μπορεί να απειληθούν οι περιοχές Λαύκι και Πετάλια. Στην περίπτωση αυτή, τότε ίσως υπάρξει η ανάγκη να γίνει κάποιο συντονιστικό για προληπτική απομάκρυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώτης.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε εχτές (23/07) το απόγευμα, σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα. Έχει σταλθεί ήδη μήνυμα του 112 για εκκένωση στους κατοίκους των οικισμών: Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.