Ημερίδα στη μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για να τιμήσει τη σημαντική προσφορά της, θα διοργανώσει το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά τους ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο και ο γενικός διευθυντής του Μουσείου αποχαιρετούν με θλίψη τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους της.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την πολυσχιδή κοινωνική δράση της, στο επίκεντρο της οποίας είχε θέσει τον άνθρωπο, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του "Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη", του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο" και του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" υπηρέτησε και προώθησε τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, αφήνει δε μια πολύτιμη παρακαταθήκη.

Η συμβολή της στην προώθηση του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα ήταν σημαντική, όπως και η προσφορά της από τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης», σημειώνουν χαρακτηριστικά.