Σκηνές που «ραγίζουν» καρδιές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής -στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας- για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί απ' όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια, καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγική απώλεια των δύο πιλότων, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου, όπου στεγάζονται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους», είπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου».

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζι με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».