Πισίνες ξενοδοχείων στη Ρόδο, η οποία αναμετράται εδώ και 10 ημέρες με τις φλόγες, φαίνεται πως αποστραγγίζονται από ελικόπτερα της Πυροσβεστικής σ' έναν «αγώνα δρόμου με τον χρόνο» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, τα πυρoσβεστικά συνεργεία τροφοδοτούνται από πισίνες, στην προσπάθειά τους να βρουν νερό, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Sun.

Η πίεση του νερού έχει πέσει, αναγκάζοντας τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να λάβουν δραστικά μέτρα για να σώσουν τμήματα του ελληνικού νησιού.

Έτσι, ένα ελικόπτερο εθεάθη χθες να αντλεί νερό από μία από τις τρεις πισίνες του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου Ampelia Seaside Resort στο Γεννάδι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στις κοντινές πλαγιές.

Και πυροσβέστες από τη Σλοβακία πήδηξαν σε μία άλλη από τις πισίνες του ξενοδοχείου για να συνδέσουν αντλίες για να γεμίσουν βυτιοφόρα, τα οποία οδηγήθηκαν στην πρώτη γραμμή.


«Δεν έχουμε αρκετή πίεση νερού στη Ρόδο»

Τα πληρώματα που εργάζονται όλο το 24ωρο δήλωσαν στη Sun πως η υψηλή ζήτηση για νερό από τους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ 41 βαθμούς Κελσίου έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην έλλειψη νερού.

Ένας πυροσβέστης είπε: «Υπάρχουν 600.000 λίτρα νερού σε αυτές τις τρεις πισίνες. Αντλούμε 600 λίτρα νερού ανά λεπτό».

«Αυτό είναι πλέον κρίσιμο. Οι διακοπές ρεύματος σημαίνουν ότι δεν έχουμε αρκετή πίεση νερού στο νησί για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τις πυρκαγιές», εξήγησε.

«Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί και εξακολουθεί να έχει πολλούς τουρίστες και ντόπιους - σκεφτείτε πόσα γαλόνια νερού χρησιμοποιούν. Δεν υπάρχουν αρκετά», υπογράμμισε.

*Εικόνες: Sun