Από την Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων  με τις Ειδικές Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ με αντίστοιχα πλωτά μέσα, ενώ η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.



Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής και κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αμφίβιων επιχειρήσεων, κολύμβησης μάχης και καταδύσεων.





Η συμμετοχή των ΕΔ στην εν λόγω συνεκπαίδευση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) για το έτος 2023 μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και αποσκοπούσε στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.