H ανάφλεξη του αυτοκινήτου στην Κατερίνη που κόστισε τη ζωή σε μια 38χρονη γυναίκα, χαρακτηρίζεται πρωτοφανής από ειδικούς.

Δεν έχει δοθεί ακόμα ακριβής εξήγηση για το πως συνέβη και όπως λέει ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Σπύρος Βαρσάμης, μιλώντας στο ΑΝΤ1, είναι «ένα πρωτοφανές συμβάν αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει στην καταγεγραμμένη βιβλιογραφία».

«Το πιθανότερο σενάριο παραπέμπει σε βραχυκύκλωμα, που οδήγησε σε έναρξη πυρκαγιάς στον χώρο του κινητήρα, αλλά και κοντά στον χώρο της καμπίνας. Ίσως οι καπνοί, με τη βοήθεια του κλιματισμού, που πιθανότατα ήταν σε λειτουργία, οδήγησαν την οδηγό να χάσει μερικώς τις αισθήσεις και αυτό σιγά, σιγά εξελίχθηκε. Όταν τελικά άνοιξε και η πόρτα του οχήματος, η είσοδος του οξυγόνου οδήγησε στην ανάφλεξη, που αναφέρουν οι μάρτυρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρσάμης.

Μηχανικοί εξηγούν πως οι υψηλές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο, ωστόσο δεν είναι η μοναδική αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς σε ένα όχημα. «Ο χώρος του κινητήρα θα πρέπει να είναι επιμελημένος και να έχει επιτηρηθεί από κάποιον ειδικό. Διάφορα σωληνάκια μπορούν να προκαλέσουν τη φωτιά» συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, μηχανικός στο επάγγελμα.

Τι να κάνουμε αν εκδηλωθεί φωτιά στον κινητήρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε αν το όχημα πιάσει φωτιά είναι να κλείσουμε τον εξαερισμό για να μη γεμίσει καπνό η καμπίνα

Στη συνέχεια σβήνουμε τον κινητήρα και παίρνουμε τον πυροσβεστήρα –που πρέπει να φροντίζουμε να μην έχει λήξει- για να σβήσουμε τη φωτιά. Αν η φωτιά δεν σβήνει με τον πυροσβεστήρα, τότε θα πρέπει να απομακρυνθούμε από το όχημα. Θα πρέπει όμως να βγούμε και να σταθμεύσουμε με ασφάλεια έχοντας υπόψιν ότι αν ανοίξουμε το καπό ή τις πόρτες, τροφοδοτούμε τη φωτιά με αέρα.

Τι έδειξε η νεκροψία για την 38χρονη μητέρα τριών παιδιών

Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα, η 38χρονη μητέρα τριών παιδιών πέθανε με τραγικό τρόπο όταν έπιασε φωτιά το αυτοκίνητό της.

Ιατροδικαστικές πηγές που μίλησαν στο ThessToday ανέφεραν πως αιτία θανάτου άτυχης γυναίκας είναι η «ολική απανθράκωση» μετά τη φωτιά που προκλήθηκε στο όχημα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη εισέπνευσε καπνό και έτσι έχασε τις αισθήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει και να βρει τραγικό θάνατο καθώς απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της.