Στον Αρχάγγελο Ρόδου τελείται αυτή την ώρα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη, που επί σχεδόν δέκα ημέρες συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική”, σήμερα διενεργήθηκε έλεγχος -στο πλαίσιο της νεκροψίας – νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας- από τεχνικό σύμβουλο, που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του, το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 ημέρες μετά τη φωτιά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Ωστόσο, αναμένονται οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου, για να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα υπάρχει οικονομική υποστήριξη στα δυο παιδιά του εθελοντή μέχρι τα 18 τους έτη. Το ποσό που θα λαμβάνουν ως στήριξη ανέρχεται στα 24.000 ευρώ ετησίως.