Αποσπασματικά δόθηκε στη δημοσιότητα από αστυνομικές πηγές, το βίντεο της συμπλοκής του αλλοδαπού ληστή με τους αστυνομικούς το πρωί της περασμένης Τρίτης, 1 Αυγούστου 2023 στον Κολωνό που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του δράστη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως φαίνεται στην κάμερα γειτονικού καταστήματος που παρουσιάζει το parapolitika.gr, ο ληστής (σς φορά γαλάζια κοντομάνικη μπλούζα) ανεβαίνει με βηματισμό σχετικά γρήγορο την οδό Παλαμηδίου προς τη Λένορμαν. Τον ακολουθούν σε μικρή απόσταση με τον ίδιο βηματισμό δύο άνδρες, πιθανόν ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος της τράπεζας το οποίο λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει, ενώ παραπίσω ανεβαίνουν σιγά – σιγά περιπολικό της ΕΛΑΣ και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Για κάποιον λόγο ο δράστης προκαλείται από τους ως άνω δύο και γυρίζει τρέχοντας προς το μέρος τους. Την ίδια στιγμή ο ένας εκ των δικυκλιστών κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, βγάζει το κράνος και τραβάει το πιστόλι του. Ο αλλοδαπός ενώ τρέχει εναντίον άλλου προσώπου, αλλάζει πορεία και κατευθύνεται με ορμή κατά του αστυνομικού που έχει προτεταμένο το όπλο του. Τι ακριβώς έχει συμβεί; 1) ποιος προκάλεσε τον ληστή κι εκεί που βάδιζε προς το πάνω, στη Λένορμαν, επέστρεψε ξαφνικά τρέχοντας; 2) γιατί αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού όταν γύρω του υπήρχαν τόσοι άλλοι; 3) Ποιους κανόνες εφάρμοσε το πλήρωμα του περιπολικού το οποίο τον είχε πάρει στο κατόπι και δεν παρενέβη, αντίθετα με τους δύο άοπλους πεζούς;


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλο το βίντεο της συμπλοκής του ληστή με τους αστυνομικούς στον Κολωνό

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023