Σοκαρισμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον ξυλοδαρμό της 43χρονης αστυνομικού από την Λάρισα, από τον σύζυγό της όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Η κατάσταση της υγείας της 43χρονης αστυνομικού, παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.  Η 43χρονη αστυνομικός συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνας και νεφρού μέσα στα πλευρά, και είναι χτυπημένη στη μύτη, στη γνάθο και στο στόμα.

Η γυναίκα προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, έχοντας και τη στήριξη από ψυχολόγους του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά βεβαίως και με τα δικά της πρόσωπα να βρίσκονται στο πλευρό της και να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Σύμφωνα και με τα όσα είπε, ήταν η πρώτη φορά που τη χτύπησε, όμως την είχε απειλήσει στο παρελθόν και γι’ αυτό το λόγο είχε κάνει μήνυση.

 «Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς… Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου».

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (07.08.2023).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα ήθελε να χωρίσουν και ζήτησε διαζύγιο. Το ζευγάρι για αρκετό καιρό ήταν σε διάσταση. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο σύζυγός της εισέβαλε στο σπίτι και την ξυλοκόπησε άγρια. Ο άγριος ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Λίγο πριν καταλήξει, η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη, προκειμένου να επανέλθει στη ζωή.

“Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.