Διακινητής κατηγορείται πως χτύπησε έγκυο μετανάστρια για να τη ληστέψει, με αποτέλεσμα αυτή να αποβάλει το μωρό που κυοφορούσε, σε παραμεθόριο περιοχή του νομού Κιλκίς. Πρόκειται για έναν 31χρονο Πακιστανό ο οποίος μαζί μ’ έναν 23χρονο συμπατριώτη του κι έναν 22χρονο Σύρο, έναντι αμοιβής, ανέλαβαν να οδηγήσουν μια πολυμελή οικογένεια Λιβανέζων από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία.

Με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Κιλκίς, οι τρεις άνδρες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για «διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτης χώρας χωρίς την υποβολή τους σε νόμιμο έλεγχο, κατά συρροή, τελεσθείσα από κερδοσκοπία και κατά συναυτουργία» και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορείται για ληστεία, για διακοπή κύησης και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, πριν έναν χρόνο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατόπιν καταγγελίας που υπέβαλε ο πατέρας της οικογένειας αμέσως μετά τη βίαιη επίθεση του 31χρονου Πακιστανού εις βάρος της 30χρονης μητέρας και του 6χρονου παιδιού της.

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους και την απολογία τους σε ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στην φυλακή, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους.

Επταμελής οικογένεια μεταναστών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος Πακιστανός και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, κατόπιν συνεννόησης, συναντήθηκαν με οικογένεια υπηκόων Λιβάνου, το απόγευμα της 31η Ιουλίου 2022, στην περιοχή Μικροδάσους Παιονίας Κιλκίς, δίπλα στα σύνορα της ελληνοσκοπιανής μεθορίου.

Ανέλαβαν να διευκολύνουν την έξοδο, από το ελληνικό έδαφος, με προορισμό την Βόρεια Μακεδονία, 8 υπηκόων Λιβάνου που διέμεναν προσωρινά στη χώρα μας και διέθεταν παραπεμπτικά σημειώματα ασύλου εντός προθεσμίας.

Στη σημείο έφτασαν, ο 35χρονος πατέρας, η 30χρονη μητέρα η οποία ήταν εγκυμονούσα στον 3ο – 4ο μήνα της κύησης της, τα πέντε παιδιά τους ηλικίας 13, 4, 7, 3 και 6 χρόνων καθώς και ο 24χρονος ξάδελφος του πατέρα.

Οι κατηγορούμενοι τους κατηύθυναν, κινούμενοι πεζοί από διαδρομή και μονοπάτια δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή, υποδεικνύοντας τους τη σχετική διαδρομή, επί ένα τετράωρο, προκειμένου να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια από μη νομοθετημένο σημείο της μεθοριακής γραμμής Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας. Ήθελαν να αποφύγουν το νόμιμο έλεγχο που προβλέπεται για κάθε πρόσωπο που εξέρχεται από το ελληνικό έδαφος.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα, που παρουσιάζει το GRTimes, αναγράφονται τα εξής: Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης, ο πατέρας επρόκειτο να καταβάλει χρηματικό ποσό άνω των 2000 ευρώ, μέρος του οποίου έδωσε ως προκαταβολή στους κατηγορούμενους.

«Την χτύπησε με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες στην κοιλιά»

Κατά τη διαδρομή, ο πρώτος κατηγορούμενος χτύπησε με γροθιές, κλοτσιές και με πέτρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στην κοιλιά και στο σώμα της έγκυο γυναίκα. Την ακινητοποίησε και παρά τη θέληση της της αφαίρεσε ένα πορτοφόλι το οποίο είχε κρύψει κάτω από τη μπλούζα της που περιείχε περίπου 2000 ευρώ.

Ενώ γνώριζε ότι ήταν έγκυος την χτύπησε με σφοδρότητα και της προκάλεσε απώλεια υγρών, αιμορραγία στον κόλπο και ακολούθως τη διακοπή της κύησης (με ηλικία εμβρύου που αντιστοιχούσε σε 11 εβδομάδες και 4 μέρες) ενώ της προκάλεσε μώλωπες. Εκτός από τη μητέρα, ο 31χρονος Πακιστανός γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και στην περιοχή της μύτης τον 6χρονο γιό της, όταν έσπευσε προς βοήθεια της μητέρας του, προκαλώντας κάκωση στην περιοχή της μύτης.

Κατά τη σύλληψη τους, ύστερα από σωματική έρευνα, προέκυψε ότι ο τρίτος από τους κατηγορούμενους κατείχε μια αυτοσχέδια συσκευασία με περίπου 6 γραμμάρια χασίς.

Πηγή: grtimes