Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον συγγενείς και φίλοι της Λιζέτας Νικολάου, η οποία από την Κυριακή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Η γνωστή τραγουδίστρια την περασμένη Κυριακή έπεσε από σκάλες σε καφετέρια που είχε μπει για να πάρει καφέ, λίγο πριν πάει σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον γιατρό της σε εφημερεύον κρατικό νοσοκομείο. Η πτώση της ήταν τόσο άσχημη ώστε τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, με τους γιατρούς να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα συνέβη όταν η αγαπημένη ερμηνεύτρια θέλησε να επισκεφθεί την τουαλέτα του καταστήματος. Λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, φαίνεται πως έχασε την ισορροπία της την ώρα που κατέβαινε τις σκάλες της καφετέριας, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να βρεθεί στο τελευταίο σκαλί, αναίσθητη και βαρύτατα τραυματισμένη. Έντρομο το προσωπικό του καταστήματος αλλά και πελάτες που ήταν παρόντες στο περιστατικό έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Όταν την είδαν χωρίς τις αισθήσεις της, προσπάθησαν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με συγγενείς της, καθώς μέχρις εκείνη τη στιγμή δεν είχαν αναγνωρίσει ποια είναι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους υπαλλήλους της καφετέριας πήρε στα χέρια του το κινητό της τηλέφωνο και κάλεσε το τελευταίο νούμερο με το οποίο είχε επικοινωνήσει η τραγουδίστρια.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Χάρις Αλεξίου, που ήταν και η πρώτη που πληροφορήθηκε το σοβαρό ατύχημα της φίλης και συναδέλφου της. Με τη σειρά της ενημέρωσε αμέσως τον γιο της Αλέξανδρο, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στη Χαλκιδική, κι εκείνος τηλεφώνησε στον πατέρα του και πρώην σύζυγο της Λιζέτας Νικολάου, Γιώργο Λιάνη, για να του πει τα όσα είχαν συμβεί. Πατέρας και γιος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ερμηνεύτριας, ενώ οι ίδιοι είναι σε κατάσταση σοκ.

Αρχικά η Λιζέτα Νικολάου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Στη συνέχεια διακομίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι θεράποντες ιατροί της είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις πληροφορίες που δίνουν, χαρακτηρίζουν ωστόσο πολύ σοβαρή έως μη αναστρέψιμη την κατάσταση της υγείας της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η τραγουδίστρια μετά την πτώση παρουσίασε μεγάλο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να χειρουργηθεί, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των γιατρών της. Όλοι πια φαίνεται πως ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι της που πληροφορήθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασής της, δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη στην 71χρονη ερμηνεύτρια από τη μία στιγμή στην άλλη. Μάλιστα, μόλις πριν από 15 ημέρες η Λιζέτα Νικολάου μαζί με συναδέλφους της είχαν δώσει συναυλία στη Γλυφάδα με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες ώρες την προσωπική της σελίδα στο Facebook με ευχές για ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση. «Είναι πραγματικά κρίμα. Αγγελική ψυχή, φωνή και μορφή. Μακάρι να καταφέρει να συνέλθει», γράφουν χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»