Η τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του 29χρονου είναι στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων που πληθαίνουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το μεγαλύτερο δίκτυο του κόσμου, το BBC, επικεντρώνεται στην αναβολή των προκριματικών του Champions League από την UEFA, ενώ στα κροατικά μέσα ενήμέρωσης υπάρχει και η πληροφορία ότι τόσο η Interpol όσο και η Europol γνώριζαν για την ομαδική αναχώρηση των Κροατών χούλιγκαν προς την Ελλάδα, αλλά δεν υπήρχε νομική βάση για να τους αποτρέψουν. Δημοσίευμα που επικαλέιται το υπουργείο Εσωτερικών του Ζάγκρεμπ περιγράφει, μάλιστα, ότι «πέρασαν τα κροατικά σύνορα σε μικρές ομάδες για να μην κινήσουν υποψίες».

Δημοσιεύματακροατικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 200 οπαδοί ταξίδεψαν στην Αθήνα, πιθανότατα ως απλοί τουρίστες, παρά την απαγόρευση της UEFA που είχε ζητήσει να μην πωληθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους φιλάθλους τόσο για τον αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό την Τρίτη όσο και για τον αγώνα Παναθηναϊκός - Μασσαλία την Τετάρτη.

Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα της αθλητικής κροατικής εφημερίδας «Sportske Novosti»:

Η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε ότι ερχόταν το BBB (ακροδεξιοί οπαδοί της Ντιναμό). Δεν ενημερώθηκε για αυτό μόνο από συναδέλφους της από την Κροατία, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για διακόσιους που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αλλά έλαβαν και επιβεβαίωση από την αστυνομία του Μαυροβουνίου ότι πέρασαν από την επικράτειά τους. Στην Κροατία, πριν από μεγάλα και ριψοκίνδυνα ματς, το γήπεδο ασφαλίζεται δύο μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκτενή είναι και τα ρεπορτάζ για το μέλλον της Ντιναμό:

«Η Ντιναμό δεν ευθύνεται τυπικά και νομικά για όσα έκαναν οι χούλιγκαν στην Αθήνα Επομένως, δεν τίθεται θέμα αποβολής της από την Ευρώπη. Αν και είναι ξεκάθαρο ότι από εδώ και πέρα ​​θα βρίσκεται υπό ειδική παρακολούθηση και ότι το πρώτο λάθος οπαδού στο γήπεδο θα τιμωρηθεί αυστηρά. Αυτό είναι το έγκλημα της Ντιναμό, με το οποίο θα πρέπει να ζει σε κάθε επόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Δημοσιεύματα από όσα αναφέρει ο ξένος Τύπος για το τραγικό συμβάν

Euronews: «Νύχτα χάους: Μαχαιρώματα, καβγάδες και συλλήψεις διαταράσσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ομάδων Ελλάδας και Κροατίας στην Αθήνα»

«L’Equipe» (Γαλλία): «Μαχαιρώθηκε οπαδός πριν από τον αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

Tuttomercato (Ιταλία): «Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

RMC (Γαλλία): «Οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου πριν από το παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

A.S. (Ισπανία): «Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ»

«Gazzetta dello Sport»: «Οπαδός της ΑΕΚ νεκρός από ultras της Ντινάμο Ζάγκρεμπ»

«De Telegraaf» (Ολλανδία): «Δράμα στην Ελλάδα. Ένας νεκρός και 83 συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

ESPN NL: «Νεκρός έπειτα από οπαδικά επεισόδια στην Αθήνα»