Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν τόσο η διοίκηση όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Αθήνας “Ερυθρός Σταυρός” και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ήταν εκείνος ο οποίος εξήρε από την πρώτη στιγμή την στάση και τη συμπεριφορά όλων των στελεχών του ιδρύματος, ενώπιον του άγριου, πραγματικά, φαινόμενου να προσέρχονται στο νοσοκομείο, αργά προχθές το βράδυ, δεκάδες τραυματίες, συνεπεία ξυλοδαρμού και το νοσοκομείο να στέκεται όρθιο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά:

“Προχθες βράδυ στο νοσοκομείο εφημερείας Ερυθρος Σταυρός συνέβησαν απίστευτες καταστάσεις. Προσήλθαν στα επείγοντα 10 τραυματίες από διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια κ.α.λ. μαζί και συνοδοί. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό και η διοίκηση του νοσοκομείου σταθήκε στο ύψος των περιστάσεων. Για ακόμη μια φορά ως ΕΣΥ.

Μέσα σε αυτό το πανικό έκαναν τα πάντα να σώσουν τους τραυματίες. Ένας 22χρονος κατέληξε παρα τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού.

Στο νοσοκομείο εκ των 10 τραυματιών που προσήλθαν ένας έχασε τη ζωή του και τώρα νοσηλεύονται 4 τραυματίες εκτός κινδύνου 2 αλλοδαποί και δύο Έλληνες.

Νοσηλεύεται και η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού για προληπτικούς λόγους.

Συγχαρητήρια στο νοσοκομείο”.