Αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν όλα τα μέλη του τάγματος εφόδου που διήνυσε τουλάχιστον 1.400 χιλιόμετρα οδικώς, προκειμένου να έρθει από την Κροατία στη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκορπίσει θάνατο και καταστροφή.

Αυτό επισημαίνουν οι αστυνομικοί που είναι επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό των ασύλληπτων Κροατών νεοναζί οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μέρα με τη μέρα ασύλληπτα μέλη εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγουν από την Ελλάδα.

Πέντε Κροάτες «τουρίστες» στην Ηγουμενίτσα. Ταξίδι αναψυχής με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας υποστήριξαν ότι ήθελαν να κάνουν οι πέντε κοντοκουρεμένοι, με την έντονη σωματοδομή, όταν εντοπίστηκαν από το Λιμενικό, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο για Ιταλία, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι… τουρίστες βέβαια δεν διέθεταν ούτε μια τσάντα με ρούχα που να δικαιολογούσε τις καλοκαιρινές διακοπές τους και κατόπιν ταυτοποίησης των στοιχείων τους αποδείχθηκε ότι ανήκαν στο γκρουπ των 25 οχημάτων που πέρασαν τον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς.

Τον συνέλαβαν πριν πατήσει το πόδι του στην Αλβανία. Στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς εντόπισαν και συνέλαβαν έναν νεαρό Κροάτη οι τελωνειακοί υπάλληλοι. Ο νεαρός απείχε μόλις δύο μέτρα από το αλβανικό έδαφος, όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για έναν τυπικό έλεγχο. Πίστευε προφανώς πως θα περνούσε το ίδιο εύκολα, όπως όταν πέρασε ανενόχλητο το κονβόι των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Για τον συγκεκριμένο νεαρό υπάρχουν υπόνοιες πως πιθανόν να σχετίζεται με την ομάδα που δολοφόνησε τον 29χρονο Μιχάλη, χωρίς προς το παρόν να μπορεί κάτι τέτοιο να επαληθευτεί.

Επέστρεφε στην Αθήνα με τους… αδελφούς του. Ένας ακόμα νεαρός Κροάτης που είχε επιβιβαστεί σε mini-van μαζί με άλλους 16 οπαδούς του ΠΑΟ στα Ιωάννινα, με προορισμό την Αθήνα, εντοπίστηκε σε μπλόκο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο νεαρός δεν είχε τρόπο να βγει από τα σύνορα και πίστεψε πως επιστρέφοντας στην Αθήνα με τους αδελφοποιημένους φίλους του θα έβρισκε τρόπο εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε ομάδα Κροατών νεοναζί σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Κηφισίας. Αντίστοιχες έρευνες σε ξενοδοχεία, δωμάτια Airbnb και ενοικιαζόμενα δωμάτια πραγματοποιούνται από δεκάδες αστυνομικούς εδώ και σχεδόν 24 ώρες.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή