Ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη πήρε δύο κουνέλια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, αλλά πολύ σύντομα ξεκίνησε η διαδικασία αναπαραγωγής. Αποτέλεσμα να φτάσουν να μετρούν συνολικά 27 κουνέλια, με την κατάσταση στο διαμέρισμα να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Τα κουνελάκια τελικά κατέληξαν σε μία φιλοζωική, ο εκπρόσωπος της οποίας μίλησε στην ΕΡΤ.

Τα κουνέλια έκαναν κατάληψη στους περισσότερους χώρους του διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη και η ιδιοκτήτρια που κάποτε είχε αγοράσει δύο για συντροφιά, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ζωολογικό κήπο και πλέον γίνονται προσπάθειες να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τα υιοθετήσουν. 

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης Στέλιο Γερωνυμάκη που μίλησε στην ΕΡΤ, ο μεγάλος αριθμός ζώων προέκυψε ύστερα από τέσσερις συνεχείς γέννες.

Η κατάσταση υγιεινής στο διαμέρισμα που ζούσαν είχε γίνει επικίνδυνη. Τα ζώα περισυνελέγησαν σε συνεργασία με το τμήμα αδεσπότων του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο της πόλης, όπου φιλοξενούνται, ενώ αναζητούνται σπίτια για να υιοθετηθούν τα συμπαθή τετράποδα.

«Ήμασταν πέντε για να τα πιάσουμε»

Ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης άγριων ζώων, που μίλησε στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για συνηθισμένη περίπτωση. «Αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε... 27 κουνέλια!».

Ο κ. Γερονυμάκης στη συνέχεια ανέφερε για όσα διαπίστωσαν τη στιγμή που πήγαν στο διαμέρισμα. «Ειδοποιηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ιδιοκτήτη και η κατάσταση ξέφυγε και καταλήξαμε να έχουμε 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών.

Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε ξεφύγει στο όριο της φιλοζωίας».