Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός που το 1989 είχε επιζήσει του δολοφονικού χτυπήματος στη Φιλοθέη, σύμφωνα με το LamiaReport.

Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε ενταχθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας το 1981, υπηρετώντας σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της Φθιώτιδας.

Στις 8 Μαΐου 1989 ως οδηγός στην προσωπική φρουρά του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Πέτσου έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας από τη «17Ν».

Η Οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Πέτσο ως συμμέτοχο στο σκάνδαλο Κοσκωτά και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη, έκαναν ακόμα μία δολοφονική επίθεση. Ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε «παγιδευμένο» όχημα, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του υπουργού, τραυματίζοντας ελαφρά τον Γιώργο Πέτσο και σοβαρά τον Γιάννη Καραχάλιο.

Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε από νεαρός μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είχε πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες ράλι. Ασχολήθηκε επίσης με την ποδηλασία και ήταν μέλος της ποδηλατικής ομάδας της Λαμίας.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του γέμισε πόνο και θλίψη, εκτός από την οικογένειά του, και όσους τον γνώριζαν.

Αφήνει πίσω την οικογένειά του, τη σύζυγό του και την κόρη του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (18/8) στις 11:00 στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Αρχάνι Φθιώτιδας.

Πηγή εικόνας: LamiaReport