Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε σήμερα ο 43χρονος οπαδός του ΠΑΟ, ο οποίος φαίνεται να είχε ρόλο «καθοδηγητή» στα δραματικά επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 43χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ δεν είχε καν δικηγόρο μαζί του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τη δικογραφία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Αμέσως μετά την αναχώρησή του από το γραφείο της ανακρίτριας ο οπαδός επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του.

Ο οπαδός συνελήφθη χθες το απόγευμα από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Γκύζη, ενώ ακολούθησε κατ' οίκον έρευνα. 

Ο 43χρονος, ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές. Σε αυτό διακρίνεται με ένα ρόπαλο στο χέρια και φορώντας κράνος να οδηγεί, ως μπροστάρης του όχλου, τους Κροάτες χούλιγκαν στον τόπο της αιματηρής επιδρομής. Το βιντεοληπτικό υλικό που αξιολόγησε η Αστυνομία, οδήγησε στην σύλληψή του, στο σπίτι του στου Γκύζη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε χωρίς να αντισταθεί.

Νέα εντάλματα

Στο μεταξύ, τα ευρήματα των Αρχών αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος του οργανωμένου οπαδού του ΠΑΟ, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα που εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.

Γνωστός στις αρχές

Οι γείτονές του 43χρονου οπαδού του ΠΑΟ, τον χαρακτηρίζουν κλειστό χαρακτήρα, αλλά και άκρως εριστικό, ενώ αναφέρουν ότι ήταν συχνές οι επισκέψεις και άλλων οργανωμένων οπαδών στο σπίτι του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν γνωστός στις αρχές για την παραβατική του δράση και την εμπλοκή του σε επεισόδια οπαδικής βίας.

Η τελευταία φορά που είχε απασχολήσει τις αρχές ήταν τον περασμένο Μάρτιο  σε αιματηρή συμπλοκή έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου και είχε τραυματιστεί.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Ο 43χρονος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης.

Επιπλέον κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα στο σπίτι του, το οποίο ήταν γεμάτο «πολεμοφόδια». Μεταξύ άλλων κατέσχεσε: μεταλλικά μπαστούνια baseball, κράνη, χρώματος μαύρο, ξύλινο στειλιάρι.

Κατασχέθηκαν επίσης το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, αφού θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υλικό με τη δράση του ή άλλες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.