Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει ξανά σήμερα ο Έλληνας χούλιγκαν, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στα επεισόδια της 7ης Αυγούστου, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, μετά από προθεσμία που έλαβε.

Ο Έλληνας χούλιγκαν οδηγήθηκε την Παρασκευή στον ανακριτή χωρίς συνοδεία δικηγόρου κι έτσι ζήτησε και έλαβε προθεσμία ούτως ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό μεγάλης ομάδας εις βάρος του οποίου εκδόθηκε την Παρασκευή και εκτελέστηκε αυθημερόν ένταλμα σύλληψης της 25ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους από τα οποία τον ταυτοποίησαν κιόλας, προκύπτει το συμπέρασμα πως μαζί με άλλους 2-3 χούλιγκαν έπαιξαν τον ρόλο του οργανωτή στο σημείο και καθοδηγούσαν τους Κροάτες χούλιγκαν για του πού και πώς θα κινηθούν και από πού θα επιτεθούν.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του περιλαμβάνεται κατάθεση αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), στην οποία αναφέρεται ότι ο 43χρονος «προσομοιάζει» στο άτομο που στα βίντεο από την οδό Λευκής απεικονίζεται να οργανώνει τους χούλιγκαν λίγα λεπτά πριν από την επίθεσή τους, φορώντας σκουρόχρωμο κράνος και κρατώντας ένα ανοιχτόχρωμο στειλιάρι.

Τι θα ισχυριστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες της kathimerini.gr, ο 43χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στα αιματηρά επεισόδια και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι το βράδυ της 7ης Αυγούστου βρισκόταν εκτός Αττικής και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά μαζί με τη σύντροφό του.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι εν λόγω πληροφορίες, σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο 43χρονος έχει στη διάθεσή του ονομαστικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα παρουσιάσει στην ανάκριση, από τα οποία προκύπτει ότι είχε πράγματι ταξιδέψει στην Κεφαλονιά για καλοκαιρινές διακοπές.

Επιπλέον πρόκειται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα ζητώντας από την ανακρίτρια να προχωρήσει σε ενέργειες όπως η συλλογή βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει και κυρίως η άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσω αυτής της διαδικασίας ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να αποδείξει ότι τη μοιραία νύχτα της 7ης Αυγούστου δεν βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κατηγορείται και για τρία κακουργήματα

Ο οργανωμένος 43χρονος οπαδός αντιμετωπίζει πληθώρα κατηγοριών, ανάμεσά τους και τρία κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Νέα εντάλματα

Στο μεταξύ, από την επεξεργασία των βίντεο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ακόμη δέκα άτομα που ήταν παρόντα στα επεισόδια – τα περισσότερα οπαδοί της ΑΕΚ. Πολύ μεγάλο είναι το ενδεχόμενο άμεσης έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης.