Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που απειλεί την Πάρνηθα καθώς καίει στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών». Η φωτιά βρίσκεται σε χαμηλή βλάστηση αλλά σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στη Χασιά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε κατοικημένη περιοχή και καίγονται τα πρώτα σπίτια. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο γ.γ. Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, η φωτιά καίει περιμετρικά στο χωριο και καίει σπιτια που βρισκονται στα όρια του οικιστικού ιστού.

Ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και η αστυνομία αναζητούν ανθρώπους μήπως υπάρχουν στις περιοχές αυτές να τους απομακρύνουν. Στην περιοχή έχει σταλεί 112, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση, ωστόσο αρκετός κόσμος παραμένει στο χωριό και για αυτό η εκπρόσωπος της αστυνομίας επανέλαβε την έκκληση για εκκένωση προς Ανω Λιόσια. 

Μάλιστα, ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από το έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιαννης, έκανε λόγο για «επικινδυνη φωτιά» και ανέφερε ότι στην κατάσβεση συνδράμουν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 5 πυροσβεστικά αεροσκαφη και ελικόπτερα. Οπως είπε η φωτιά δεν δείχνει ότι θα εχει πορεία προς την Πάρνηθα. Εξήγησε ότι υπάρχει κινητοποιηση ΕΛΑΣ και ΕΜΑΚ σε περιπτωση που χρειαστεί για τις μοναχές.

Περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών

Η φωτιά περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία για τις μοναχές, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εκκενώνεται η Φυλή - Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο στους κατοίκους της Φυλής να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια. 


Δείτε εικόνες