Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς διάσπαρτες αναζωπυρώσεις υπάρχουν ανά τη χώρα.

Ειδικότερα, μια νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 15:00 στο Φρούριo της Φυλής στην Πάρνηθα, η γενική εικόνα, ωστόσο, στα μέτωπα είναι καλύτερη σε Πάρνηθα και Βοιωτία. Ταυτόχρονα, η καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές είναι μεγάλη, με τις περιουσίες που χάθηκαν και με τα χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Μενίδι υπήρξε μια μικρή αναζωπύρωση σε ένα χωράφι κοντά σε σπίτια, στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Απευθείας βγήκαν έξω οι κάτοικοι, φανερά αναστατωμένοι, με κουβάδες και λάστιχα στα χέρια για να σβήσουν αυτήν τη μικρή εστία φωτιάς που είχε εμφανιστεί κοντά στα σπίτια τους. Ειδοποίησαν και ένα όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο έφτασε έπειτα από λίγα λεπτά και όλοι μαζί κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Οι κάτοικοι, όπως είναι φυσικό, ακόμα δεν μπορούν να διαχειριστούν την καταστροφή που άφησε στις περιουσίες τους η τρομερή πυρκαγιά και είναι λογικό να είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι μπροστά σε μια νέα εστία φωτιάς.

Η επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής, όπως αυτή αποτυπώνεται σε καμένα σπίτια και οικήματα.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, με μία από αυτές να συμβαίνει στην Πάρνηθα, στο Φρούριο της Φυλής.

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι, ώστε να μην κινδυνεύσει ο δρυμός, όπου υπάρχει ένα πολύτιμο οικοσύστημα.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών μικρής έκτασης που βρίσκονται στο όρος του Ελικώνα, στη θέση Καπέλο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον οικισμό Κυριάκι.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης από χθες το βράδυ έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση της εστίας, ώστε να μην περάσει την κορυφογραμμή του Ελικώνα και πέσει στο ελατόδασος προς τη Λιβαδειά.

Υπάρχουν ακόμη δύο εστίες στην περιοχή, μία εκ των οποίων στη θέση Λαζαρέικα και μία ακόμη μικρότερη εστία στην περιοχή Αγιά. Στα σημεία επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της διακύμανσης στην ένταση του ανέμου δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς είναι υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Μακρακώμη: Αναζωπύρωση στην περιοχή της Βίτωλης

Παράλληλα, αναζωπύρωση υπάρχει και στην περιοχή της Βίτωλης στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, πάνω από σπίτια του χωριού. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε κομμάτι που είχε σωθεί στη μεγάλη πυρκαγιά της Τρίτης (22.08.2023), στην περιοχή της Βίτωλης Μακρακώμης, εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου, νέα αναζωπύρωση.

Οι φλόγες καίνε πάνω από σπίτια του χωριού.

Το σημείο είναι δασικό και δύσβατο και επιτόπου έφτασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δείτε βίντεο του LamiaNow:


Δείτε φωτογραφίες του LamiaReport:

lamiareport1
lamiareport



*Mε πληροφορίες από ΕΡΤ