Τα πρώτα σπίτια στο Μενίδι προσεγγίζουν οι φλόγες. Η φωτιά που μαίνεται στην Πάρνηθα δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο και η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο είναι τιτάνια.

Παράλληλα, το έργο των Αρχών δυσχεραίνουν αφάνταστα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και το εύρος του μετώπου. Να σημειωθεί ότι η φωτιά απειλεί τον Εθνικό Δρυμό, ενώ γίνονται προσπάθειες να μη φτάσει στο καζίνο. Μάλιστα, ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες (Τρίτη) στην περιοχή της Φυλής προκειμένου η πυρκαγιά να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.


Δύο μέτωπα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια και το άλλο προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή, στις παρυφές της Πάρνηθας, είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και Αγία Παρασκευή.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα. ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, τα οποία αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στα εναέρια μέσα που άρχισαν τις ρίψεις, καθώς οι επίγειες δυνάμεις δυσκολεύονται να επιχειρήσουν. Η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και δεν υπάρχουν δρόμοι.

Δύσκολη νύχτα

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα, η οποία έφτασε στις παρυφές του βουνού. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, με τις πύρινες φλόγες να γιγαντώνονται μετά τις συνεχείς ριπές του αέρα, κάνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο. Να σημειωθεί ότι από τις 06.30 έχουν αρχίσει τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.