Έναν εφιάλτη δίχως τέλος ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, με πολλούς από αυτούς να πρέπει να εκκενώσουν τις κατοικίες τους κα να μην γνωρίζουν αν θα βρουν τις περιουσίες τους, όταν γυρίσουν πίσω.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για άλλη μια ημέρα η χώρα καθώς οι φωτιές στην Αττική αλλά και στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν να κατακαίνε σπίτια και δασικές εκτάσεις.

Δραματική είναι η κατάσταση σε οικισμούς της Πάρνηθας που παραδίδονται στις φλόγες. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν εκρήξεις, ενώ εκκενώθηκαν οικισμοί γύρω από τον οικισμό του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου.

Ο ρεπόρτερ του MEGA κατέγραψε την μαρτυρία ενός ανθρώπου που το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρώσου, στο Μενίδι.

«Είναι 55 χρόνια αγώνας αυτό το σπίτι. Είμαι 75 χρόνων και περίμενα εγώ αυτή την κατάντια;», αναφωνεί και ξεσπάει σε λυγμούς ο άνδρας.

«Έχω να κοιμηθώ 2 μέρες. Στις 11 η ώρα γύρισε ο άνεμος και ξαφνικά ήταν η φωτιά μέσα στο δρόμο. Έβλεπα στην γωνία του δρόμου να καίγεται το σπίτι μου. Νόμιζα ότι έσωσα το σπίτι μου κι έλεγα ότι θα ανάψω λαμπάδα στην Παναγία».

«Πού θα μείνω εγώ τώρα μου λέτε; Εγώ είμαι 75 χρόνων, όλη η οικογένειά μου κλαίει».