Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος», σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, καθώς το μέτωπο κινήθηκε προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, εκεί όπου δίνεται η μάχη τις τελευταίες ώρες να μη φτάσουν οι φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Σύμφωνα με το Open, γίνεται και καταδίωξη ενός υπόπτου αυτοκινήτου που κινείται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει εντοπιστεί ένα ύποπτο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο είναι άτομα που έχουν προκαλέσει εμπρησμούς σε περισσότερες από 10 εστίες φωτιάς μέσα στην ημέρα. Μια τέτοια εστία έσβησε νωρίτερα μετά την έγκαιρη επέμβαση εθελοντών και πυροσβεστών.

Οι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και οι κάτοικοι είναι αυτοί που κατήγγειλαν τους εμπρησμούς. Η συγκεκριμένη εστία είναι από την άλλη μεριά του βουνού της Πάρνηθας.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, κατήγγειλε πως τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η Πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και ύστερα από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Αναφερόμενος στη φωτιά της Πάρνηθας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και όπου υπάρχει καπνός και κινδυνεύει με αναζωπύρωση, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές μόνο στον Αυλώνα.