Συνελήφθη χθες ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος, ο οποίος χαρακτηρίζεται μοναχικός τύπος, για τις φωτιές του ΑυλώναΟ 45χρονος προέρχεται από οικογένεια γαιοκτημόνων και μεγάλωσε στην περιοχή του Αυλώνα, όπου ζει όλη τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς σπούδασε νομική αλλά εδώ και 15 έτη εγκατέλειψε το επάγγελμα και επέστρεψε στα πατρογονικά αμπέλια.

Πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάμματα στο σπίτι του 45χρονου

Ο 45χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ της Πέμπτης, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάμματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 45χρονος κινούνταν με το ασήμι αυτοκίνητο στις περιοχές του Αυλώνα, από τις οποίες ξέσπασαν χθες το πρωί οι φωτιές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό του τηλέφωνο, ψάχνοντας διαδρομές και στίγματα, διότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει βάλει και άλλες φωτιές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς για εμπρησμό διαμένει με την 90χρονη μητέρα του στο πατρικό του σπίτι, μετά τον θάνατο του πατέρα του και ασχολείται με τα αμπέλια που διαθέτει στην περιοχή.

Κ. Γώγος: «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία»

Το Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες ανέλαβε την υπεράσπιση του φερόμενου ως εμπρηστή στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Κωνσταντίνος Γώγος δήλωσε ότι ο εντολέας του «από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία».

«Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μια ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση», πρόσθεσε.

«Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας, που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δεν θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση»
, σημείωσε ο κ. Γώγος.