Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες για έκτο 24ωρο στον Έβρο όπου λόγω των ισχυρών ανέμων το έργο κατάσβεσης της φωτιάς παραμένει δύσκολο. Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, για να ελέγξουν και να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Η φωτιά στη Δαδιά, πέρα από τους επίσημους φορείς πυρόσβεσης και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας έχει κινητοποιήσει και πολλούς εθελοντές από την περιοχή, που συμμετέχουν με δικά τους μέσα και επικουρούν, με όποιον τρόπο τους υποδεικνύεται.

Υπάρχουν επίσης, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, υπάρχουν Έλληνες, Ρουμάνοι, Τσέχοι και Αλβανοί πυροσβέστες, υπάρχει ο στρατός, υπάρχουν τα εναέρια μέσα τα οποία με το πρώτο φως της ημέρας πάλι θα προσπαθήσουν να φέρουν σε τάξη τα φαινόμενα.

Μάλιστα, στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες ακούγονται βροντές, με όλους τους κατοίκους να ελπίζουν σε μια βροχή.

Δείτε βίντεο:


Οι προσπάθειες είναι αδιάλειπτες, όπως και οι συσκέψεις στο τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης και Διαχείρισης του δάσους στον οικισμό της Δαδιάς, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και με υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετέχουν στην κατάσβεση, ώστε να διαμορφωθεί μια εικόνα της κατάστασης και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Δείτε βίντεο:


Σημειώνεται ότι το δάσος της Διαδιάς φιλοξενεί 36 είδη πτηνών, με πιο προβεβλημένο είδος, τον μαυρόγυπα, οι φωλιές του οποίου βρίσκονται σε μεγάλο κομμάτι της προστατευόμενης έκτασης και κινδυνεύουν με αφανισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πυρκαγιά καταλαμβάνει ένα χώρο 130.000 στρεμμάτων, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να υπάρξει μια ακριβής καταγραφή της ζημιάς.

Maurogipas_Dadia


Εικόνες θλίψης

Απέραντες εκτάσεις καμένων δέντρων αφήνει πίσω της η πυρκαγιά, που καίει για έκτη μέρα. Η εικόνα αποκαρδιωτική. Μαύροι κορμοί δέντρων, κάρβουνο και στάχτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Kamena_Dadia6
Kamena_Dadia5
Kamena_Dadia4
Kamena_Dadia3
Kamena_Dadia2
Kamena_Dadia1