Η φωτιά στον Έβρο δημιούργησε έναν μεγάλο μεταναστευτικό δρόμο στην περιοχή. Οι δουλέμποροι προμηθεύουν τους μετανάστες ακόμα και με σκάλες για να περνούν πάνω από τους φράχτες.

Οι διακινητές μεταναστών αναρτούν και βίντεο στα social media για το ότι περνούν μέσα απο τα καμμένα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι. Η αστυνομία ωστόσο υποστηρίζει ότι μπορεί η φωτιά να ευνόησε τη δημιουργία νέων περασμάτων, όμως δεν ευνοεί την κάλυψη των μεταναστών, καθώς πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν.

met_evr1

Σε μερικά βίντεο οι μετανάστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, καταγράφονται να κουβαλούν σκάλες, τις οποίες τους τις έχουν προμηθεύσει οι δουλέμποροι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με αυτές περνούν με ευκολία φράχτες και εμπόδια.

met_evr3
met_evr2


Σημειώνεται ότι στα βίντεο που έχουν αναρτήσει στα social media δε διευκρινίζουν σε ποια χώρα βρίσκονται, ωστόσο έχουν περάσει και από την Ελλάδα.

Οι χάρτες με τις «διαδρομές της ελπίδες»

Την ίδια ώρα, οι δουλέμποροι με χάρτες διαφημίζουν τις υποτιθέμενες «διαδρομές της ελπίδας». Μέσω της Αδριανούπολης, περνάνε στον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς, Κομοτηνή, Σέρρες, 'Εδεσσα, φτάνουν Καστοριά. Μπαίνουν στην Αλβανία και συνεχίζουν το ταξίδι μέχρι την Ιταλία.

met_evr4

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που στο εσωτερικό της χώρας τους περιμένουν οχήματα των δουλεμπόρων. Σε βίντεο καταγράφεται όχημα να περιμένει τους μετανάστες σε έναν χωματόδρομο στις Σέρρες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από Star