Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή μπροστά από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου.

Οι αδίστακτοι χούλιγκαν εκείνη την ημέρα, χτυπούσαν τον 29χρονο μπροστά από ένα παγκάκι, σε ένα σημείο «τυφλό» από κάμερες. Ο νεαρός κατάφερε να κάνει κάποια βήματα, με τις κηλίδες από το αίμα του να διακρίνονται ακόμα και 22 μέρες μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια στα σημεία που έτρεξε για να απομακρυνθεί από τους δολοφόνους.

Μάλιστα, νέες καθηλωτικές μαρτυρίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη στυγερή δολοφονία από την εκπομπή Live News του Mega. Ο πόνος των συγγενών και των φίλων του Μιχάλη είναι αβάσταχτος, ενώ τους βασανίζει μια σειρά βασανιστικών ερωτημάτων.

«Ο Μιχάλης μαχαιρώθηκε μπροστά μας»

Μέσα από τις μαρτυρίες δύο νεαρών στο «Live News», οι οποίοι τη ματωμένη νύχτα της 7ης Αυγούστου ήταν κοντά στον 29χρονο Μιχάλη και σώθηκαν από καθαρή τύχη, η εκπομπή του MEGA επιχειρεί να συνθέσει το παζλ του εγκλήματος, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Ήμουν δίπλα του, είδα ότι είχε χτυπηθεί», δήλωσε ο Γιώργος, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του Μιχάλη Κατσούρη.

«Μας πήρανε στο κυνήγι, ήταν μία νύχτα χάους», λέει ο Γιάννης, επίσης, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος άτυχου 29χρονου.

Οι δύο νεαροί ξέρουν πως θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί εκείνοι το μοιραίο χτύπημα. Ήταν πολύ κοντά στον Μιχάλη και είδαν με τα μάτια τους τη φονική επίθεση.

«Εμείς φθάσαμε μέχρι το τρίτο παγκάκι και εκεί έγινε η συμπλοκή σώμα με σώμα», είπε ο Γιώργος.

«Ο Μιχάλης σίγουρα εκεί δέχθηκε το τραύμα», ανέφερε και ο Γιάννης.

Οι χούλιγκαν είχαν φτάσει απροειδοποίητα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποφασισμένοι να κάνουν κακό. Αιφνιδίασαν τους πάντες στο σημείο και άρχισαν να χτυπούν αδιάκριτα.

«Το παιδί είχε χάσει πολύ αίμα από την αρχή», θυμάται ο Γιώργος.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, όπως λένε στο «Live News» οι δύο φίλοι και αυτόπτες μάρτυρες, ο 29χρονος μαχαιρώθηκε και άρχισε να τρέχει προς το γεφυράκι και το περίπτερο, λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που τον μαχαίρωσαν.

Ο Μιχάλης έτρεχε αιμόφυρτος και πέρασε μπροστά από τις καφετέριες. Ήταν αιμόφυρτος και άοπλος, αλλά τα άγρια χτυπήματα συνεχίστηκαν.

Σε κάθε βήμα που έκανε, το αίμα στο σώμα του λιγόστευε. Μπροστά από ένα γκράφιτι, ο Μιχάλης Κατσουρής, εξαντλημένος, έβγαλε το κράνος μηχανής και προχώρησε προς το γεφυράκι.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασε στο περίπτερο, όπου οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.