Παρά το γεεγονός ότι η ανανεώσεις των ταυτοτήτων γίνονται με ραντεβού, οι ουρές έξω από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είναι τεράστιες.

Το μέλος του ΔΣ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα: «Καθημερινά γίνεται ένας πανικός. Από τις 12 το βράδυ κοιμούνται στο αυτοκίνητο οι άνθρωποι».

«Η Αστυνομία μπορεί να εκδώσει έως 50-60 Δελτία την ημέρα αλλά ο κόσμος που έρχεται είναι πάνω από 150-200 κάθε μέρα», συμπλήρωσε ο κ. Πικράκης.

Δεδομένο είναι ωστόσο ότι τα όσα κυκλοφορούν στα social media σχετικά με τις νέες ταυτότητες, έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες.

Ηχηρή παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε πως με χαρά θα παραλάβει την δική του ψηφιακή ταυτότητα.

«Αυτά όλα για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα τα οποία δεν πρέπει να ακούει κανείς και να τα υπολογίζει. Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ το 1962 στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα ο Άγιος Παΐσιος», είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Οι συνωμοσιολογίες όμως καλά κρατούν με τους αρνητές να μπλέκουν τις ψηφιακές ταυτότητες με τα εμβόλια, τα θεία και τα τσιπ στο σώμα.

Οι νέου τύπου ταυτότητες ακολουθούν τα νέα διεθνή πρότυπα για τις ταυτότητες και η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών διαθέτει ήδη αυτή τη νέου τύπου ταυτότητα.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης μίλησε για το ζήτημα στον Νίκο Ευαγγελάτο και ξεκαθάρισε ότι θα εκφράσει προσωπικές απόψεις.

«Όταν έχεις τον Θεό μέσα σου δεν φοβάσαι τίποτα. Επομένως, γιατί φοβάσαι αν σε παρακολουθήσουν; Σωστά το κράτος πρέπει να σε παρακολουθήσει να μην κάνεις κάτι κακό, να το προλάβει. Βεβαίως θα πάρω την νέα ταυτότητα, πώς θα μπορώ να ταξιδεύω;».