Θρήνος στο νησί της Τήνου μετά τον θάνατο ενός 3χρονου παιδιού από πνιγμό, τρώγοντας σταφύλι. Παρά την παρέμβαση των γονιών του και της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν άμεση, αλλά και τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε.

Λίγη ώρα πριν, τελέστηκε η κηδεία του παιδιού, με τους γονείς του να αποτελούν τραγικές φιγούρες. Στο πλάι τους, φίλοι και συγγενείς.

«Από χθες ολόκληρο το νησί πενθεί, αυτή τη στιγμή στέλνουμε στην τελευταία του κατοικία τον μικρό Τζιοβάνι. Εγώ είμαι καλός φίλος με τον μπαμπά του και τον παππού του. Έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά στο νησί μας», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο κύριος Σίμος Ορφανός στην κάμερα του Live News.

Νωρίτερα στην εκπομπή μίλησε και ο παππούς του παιδιού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η οικογένεια έχασε πριν από 40 ημέρες τη γιαγιά τους και σύζυγό του. «Η γυναίκα μου είχε πρόβλημα υγείας, ήταν 60 χρονών, πολύ νέα. Έπεσαν πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι, που δεν συμβαίνει εύκολα αυτό σ' εμάς», δήλωσε.

Παράλληλα μίλησε και για την απόφαση του πατέρα του παιδιού να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. «Ήταν δύο παιδάκια, που είναι δύο αδελφάκια. Τα είχε μία κοπέλα. Είχαν πάρει μία κοπέλα στο σπίτι και τα είχε η κοπέλα αυτή. Την ώρα αυτή τα είχε και έτρωγαν σταφύλι. Εγώ τους βρήκα στο Κέντρο Υγείας όταν ήρθαν. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση για να μιλήσουν. Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά του και έτρεξε στην Αστυνομία που είναι στα 10 μέτρα από εμάς, από το σπίτι τους. Το πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός, κάποιος, ξέρει από πρώτες βοήθειες, ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το αστυνομικό τμήμα είναι δίπλα. Το έβαλαν σε ένα περιπολικό μέσα και έφυγαν ολοταχώς, με τις σειρήνες. Έτρεξαν, πήγαν στο κέντρο υγείας όσο πιο γρήγορα γινόταν».