Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο του παιδιού στην Τήνο που πνίγηκε από ρώγες σταφυλιού, ενώ έτρωγε το πρωινό του το πρωί της Τετάρτης (30/08).

Το τρίχρονο παιδί πνίγηκε, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες στενών συγγενών του και αργότερα των γιατρών στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη. Η τραγική είδηση έχει σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο και η τοπική κοινωνία της Τήνου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο πνιγμός προήλθε πιθανότατα από σταφύλι, καθώς κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών το παιδί έβγαλε από το στόμα του τουλάχιστον δύο ρώγες. Παρ' όλα αυτά, όταν έφτασε με περιπολικό της Αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Τήνου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο αστυνομικό τμήμα

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πατέρας, έντρομος, μετέφερε το παιδί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να το βοηθήσουν, δεν τα κατάφεραν. Το παιδί με περιπολικό της Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά ήταν πλέον αργά. Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή.