Αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη χώρα έχουν γίνει οι νέες ταυτότητες που αναμένονται να κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι τίθενται ενάντια σε αυτά, κάνοντας λόγο για παράνομη παρακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά με όσα ακούγονται και το τι ισχύει με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες μίλησε στο Live News η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε αρχικά η ίδια, δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατούνται οι πολίτες, καθώς οι νέες ταυτότητες θα έχουν τα ίδια στοιχεία με αυτά που έχουν ήδη στη διάθεσή τους οι Αρχές για τον καθένα από εμάς.

«Γιατί αυτό είναι η Ελληνική Αστυνομία, δεν θα μπορούσε να εξιχνιαστεί κανένα έγκλημα εάν δεν είχαμε τα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών. Τα ίδια στοιχεία θα δίνουν στις ελληνικές Αρχές και μόνο, κανένας άλλος δεν θα έχει πρόσβαση ή να ελέγξει τη νέα ταυτότητα, κάτι που θα γίνεται για την ασφάλεια της ταυτοπροσωπίας και για τη διευκόλυνση των δικών μας μετακινήσεων εντός της Ευρώπης», δήλωσε.

«Ακόμα και κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου, γιατί θα αποτελεί και σύγχρονο ταξιδιωτικό έγγραφο, εμείς δεν θα έχουμε πρόσβαση στο αποτύπωμα», συμπλήρωσε.

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως δεν μπορεί κανείς να πλαστογραφήσει τις νέες ταυτότητες, καθώς όλα τα στοιχεία που αναγράφονται επάνω σε αυτήν είναι περασμένα στο τσιπάκι.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία μας και φυσικά ούτε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη», κατέληξε η κ. Δημογλίδου.