Το γιγαντιαίο τροποποιημένο πρώην άρμα μάχης Leopard μεταφέρθηκε στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ανοίγοντας παράλληλα ζώνες πυρασφάλειας, έπειτα από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που απάντησε αμέσως στην έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημητρίου Πέτροβιτς.

Πρόκειται για το ειδικό πυροσβεστικό όχημα Jumbo Track Multi, το οποίο διαθέτει δεξαμενή 15.000 λίτρων νερού και ανεφοδιάζεται άμεσα από βυτιοφόρα. Διαθέτει επίσης λεπίδα (dodger) που ανοίγει ζώνες πυρασφάλειας στο έδαφος, έναν θάλαμο διάσωσης περίπου 10 ατόμων και με το κανόνι εκτοξεύει δέσμη νερού στα 80 μέτρα.

Αποτελεί μια αυτόνομη μονάδα υποστήριξης, διάσωσης και πυρόσβεσης σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών, ιδιαίτερα σε δασώδεις, απομονωμένες και δύσβατες περιοχές.

Η χαμηλή πίεση επιφανείας του οχήματος, λόγω του ότι ο φορέας του είναι το σκάφος άρματος μάχης, και ο ισχυρός κινητήρας του καθιστούν ιδιαίτερα εύκολη την κίνησή του σε οποιοδήποτε έδαφος, ανώμαλο, λασπώδες, χιονισμένο, με υψηλές και απότομες κλίσεις. Τόσο ο οδηγός όσο και ο χειριστής του πυροσβεστικού μόνιτορ βρίσκονται σε απολύτως προστατευόμενες θέσεις, η δε πυρόσβεση μπορεί να γίνεται και με τηλεχειρισμό.