Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία στον Έβρο χάρη στις προσπάθειες πυροσβεστών, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 25 παράτυπους μετανάστες που κυκλώθηκαν από τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν στη φωτιά στη δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Δαδιά και Γιαννούλη. Εκεί εντόπισαν τους μετανάστες να έχουν κυκλωθεί από τις φωτιές. Στη συνέχεια, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο στο χωριό Δαδιά.

Η φωτιά κατευθύνεται προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη

Προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη κατευθύνεται και πάλι η καταστροφική φωτιά που κατακαίει για 14η ημέρα τον Έβρο.

Οι κάτοικοι έζησαν ακόμα μία εφιαλτική νύχτα, αφού το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Κοτρωνιάς εκτείνεται σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων.

Το Σουφλί είναι κυκλωμένο από τις φλόγες. Χθες το βράδυ η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων από νότιους σε βορειοανατολικούς μείωσε τον άμεσο κίνδυνο εισβολής της φωτιάς στην πόλη.

Αυτή τη στιγμή, όπως μετέδωσε το e-evros.gr, έντονη ανησυχία υπάρχει στο βορειοανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς αριστερά και πάνω από το Σουφλί. Ήδη οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η συνεχής αλλαγή των ανέμων, με αποτέλεσμα το μέτωπο να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο. Διαρκώς δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί, όπου το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν άλλη μία προειδοποίηση να είναι σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.