Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι βροχές που αναμένονται θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Δάδια.

«Μεγάλη προσοχή στο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από αύριο που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά σχηματίζοντας κατά πάσα πιθανότητα μεσογειακό τροπικό κυκλώνα στις θαλάσσιες εκτάσεις του νοτίου Ιονίου και νοτιότερα» αναφέρει σε ανάρτηση του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για αύριο Δευτέρα 04-09-2023:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια η οποία σταδιακά θα επηρεάσει και το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπκά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 05-09-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 06-09-2023

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 07-09-2023

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.