Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Λεμεσό μετά το πογκρόμ εναντίον προσφύγων την Παρασκευή και είναι η δεύτερη αντιφασιστική κινητοποίηση μέσα σε λίγες ημέρες. Ο κόσμος είναι πολύς και έτοιμος να δώσει τέρμα στη φασιστική βία.



«Όχι στον φασισμό! Όχι στην ακροδεξιά! Τέρμα στην ανοχή απέναντι στη δράση της και στα πογκρόμ που οργανώνει! Όχι στη ρατσιστική ρητορική! Όχι στη μισαλλοδοξία! Όχι στην εκμετάλλευση του μεταναστευτικού ζητήματος για να προωθηθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Για να επιβιώσουν πολιτικά όσοι υπερασπίζονται την απάνθρωπη ιδεολογία του νεοναζισμού, του νεοφασισμού. Αυτά ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.



Στο σημείο βρέθηκε αρκετός κόσμος διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ενώ κάποια από τα πανό έγραφαν, «Οι γιαγιάδες μας πρόσφυγες, εμείς ρατσιστές» – «Μαζί μετανάστες και Κύπριοι εργάτες, όχι ρατσισμός και ξενοφοβία».



Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής ακροδεξιοί επιτέθηκαν και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως μετανάστες και πρόσφυγες να σπάνε τα καταστήματά τους και να προκαλούν φθορές. Από το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε τουρίστες αραβικών χωρών, που τους πέρασαν προφανώς και αυτούς για μετανάστες.



Η αγριότητα της ακροδεξιάς βίας προκάλεσε αρχικά σοκ που στη συνέχεια έδωσε τη θέση του σε μαζικές διαμαρτυρίες.