Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε αργά σήμερα το βράδυ από τα καθήκοντά του ο διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου του Πειραιά “Μεταξά”.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας σημειώνει επίσης ότι “συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος”.

Από την δική του πλευρά, με εύσημα για το πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη “υποδέχθηκε” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, την εκδίωξη του διοικητή του “Μεταξά”.

Σε δηλώσεις του στα parapolitika.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος υπογραμμίζει τα εξής:

“Μπράβο στον υπουργό Υγείας για τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Πρόκειται για αλλαγή στάσης από το υπουργείο Υγείας. Όταν καταγγέλλεται κάτι αληθινό, δεν καλύπτουν πλέον την ανεπάρκεια των διοικήσεων. Τις στέλνουν σπίτι τους. Η κίνηση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δείχνει αποφασιστικότητα για την βελτίωση του ΕΣΥ της χώρας μας. Ζητάμε να υπάρξει έλεγχος και σε άλλες διοικήσεις”.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Γιαννάκος υπενθυμίζει ότι «όταν καταγγέλλαμε κάτι, σε προηγούμενα χρόνια, μας έκαναν μηνύσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων, με εντολή υπουργού, για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων».