Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, παραβίαση stop, επιθετική οδήγηση και χρήση κινητού είναι οι παραβάσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι οποίες φαίνεται πως οδηγούν σε αλλαγή «συμπεριφοράς» του κράτους απέναντι στους παραβάτες οδηγούς.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι 100.3, όπου τόνισε πως θα χάνουν οριστικά το δίπλωμά τους όσοι παραβιάζουν συχνά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο υπουργός αναγνώρισε πως η κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων παραβάσεων σχετίζεται με τη μετακίνηση 250 -μόνο για το 2023- αστυνομικών της Τροχαίας σε άλλες υπηρεσίες, διευκρινίζοντας πως αυτοί θα επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία τους.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μία είναι η αυστηρότερη απόφαση, η αφαίρεση της άδειας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Σύσκεψη

Μάλιστα, ανέφερε πως γίνεται σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας, το ενδεχόμενο της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά και η λήψη -εφαρμόσιμων- τρόπων πρόληψης των τροχαίων που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η καταγραφή των παραβάσεων από τις κάμερες που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση, τα μπλόκα στους δρόμους θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ στο έργο της επιτήρησης θα ριχθεί και η ΔΙΑΣ, όπου ήδη εκπαιδεύονται τα μέλη της για την καταγραφή τροχαίων παραβάσεων.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή