Σε σοκ και βυθισμένη στο πένθος βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι, με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιάόταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» εμποδίστηκε από μέλη του πληρώματος.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, δήλωσε πως η δημοτική Αρχή θα στηρίξει την οικογένεια του 36χρονου με όλες τις δυνάμεις της. Παράλληλα αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της κηδείας του.

Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός κάνει γνωστό ότι η συνδρομή που μέχρι σήμερα υπήρχε στα μέλη της οικογένειας του 36χρονου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις κοινωνικές υπηρεσίες θα ενισχυθεί έτι περισσότερο στο εξής.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεσα θα πρέπει να υπάρχει πλήρη διαλεύκανση του θλιβερού συμβάντος.

Το ερώτημα που ωστόσο ταλανίζει το σύνολο της κοινωνίας μας –με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στον ελλαδικό χώρο αλλά και ευρύτερα– είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, που πραγματικά δεν γνωρίζουμε από ποιους και με ποια κριτήρια μετριέται; Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ό,τι μετράει δεν μετριέται απαραίτητα και ό,τι μετριέται δεν σημαίνει ότι μετράει κιόλας. Στο μέτρο της ασφάλειας, χάσαμε την ελευθερία, στο μέτρο του “πολιτικά ορθού” χάσαμε τον λόγο. Στο μέτρο της αξίας της ζωής χάσαμε την ίδια τη ζωή», τόνισε σχετικά ο κ. Ζερβός.