Κατέβασαν ρολά και έκλεισαν τη μουσική οι επιχειρηματίες του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τον χαμό του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από το σπρώξιμο μελών του πληρώματος του Blue Horizon από την μπουκαπόρτα.

Ο Αντώνης ήταν εκείνος που πάντα έτρεχε να τους βοηθήσει και να κερδίσει έτσι το χαρτζιλίκι του για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. Το χαμόγελο του καλόκαρδου αυτού 36χρονου, που είχε καρδιά μικρού παιδιού, δεν θα το ξαναδούν.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής οι καταστηματάρχες έκλεισαν συμβολικά τα καταστήματά τους και τη μουσική σε ένδειξη πένθους, ενώ τοποθέτησαν και έναν κουμπαρά αλληλεγγύης για την οικογένειά του.

36xronos_Antonis_Kriti2
36xronos_Antonis_Kriti1

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εκεί με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι… Λευκά περιστέρια θα αφεθούν ελεύθερα, όπως πέταξε το «Αντωνιό» τους, όπως τον αποκαλούν, στους ουρανούς.

Peristeria_36xronosAntonis_Kriti
36xronos_Antonis_Kriti6
36xronos_Antonis_Kriti5
36xronos_Antonis_Kriti4


Με δαπάνη του δήμου η κηδεία του

Λίγες ώρες μετά τον φριχτό θάνατο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, δηλώνει πως η δημοτική Αρχή θα στηρίξει την οικογένεια του 36χρονου με όλες τις δυνάμεις της. Παράλληλα αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της κηδείας του. Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός κάνει γνωστό ότι η συνδρομή που μέχρι σήμερα υπήρχε στα μέλη της οικογένειας του 36χρονου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις κοινωνικές υπηρεσίες θα ενισχυθεί έτι περισσότερο στο εξής.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει πλήρη διαλεύκανση του θλιβερού συμβάντος.

Το ερώτημα που ωστόσο ταλανίζει το σύνολο της κοινωνίας μας –με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στον ελλαδικό χώρο αλλά και ευρύτερα– είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, που πραγματικά δεν γνωρίζουμε από ποιους και με ποια κριτήρια μετριέται; Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ό,τι μετράει δεν μετριέται απαραίτητα και ό,τι μετριέται δεν σημαίνει ότι μετράει κιόλας. Στο μέτρο της ασφάλειας, χάσαμε την ελευθερία, στο μέτρο του “πολιτικά ορθού” χάσαμε τον λόγο. Στο μέτρο της αξίας της ζωής, χάσαμε την ίδια τη ζωή», τόνισε σχετικά ο κ. Ζερβός.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από cretapost.gr