Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon για να ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Κρήτη.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη και σχολίασε, συγκλονισμένος και ο ίδιος από το τραγικό περιστατικό, πως «πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους». Με αυτά τα λόγια ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας περιγράφει τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη τη νύχτα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group τον έσπρωξαν ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη προσπαθώντας να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα τον πνιγμό του στη θάλασσα.

Ο κ. Λύτρας, συγκλονισμένος από την τραγωδία, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας του άτυχου 36χρονου κατόπιν αιτήματος του αδελφού του αδικοχαμένου Κρητικού, που βρισκόταν στην Αθήνα για διακοπές και που προγραμμάτιζε, χωρίς τελικά να τα καταφέρει, να επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε.

Ο κ. Λύτρας δηλώνει ότι θα παραστεί στα δικαστήρια στο πλευρό της οικογένειας προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον όλων των υπευθύνων.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο αδελφός του αείμνηστου Αντώνη που δολοφονήθηκε από υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο Blue Horizon, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον πέταξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα ενώ ήταν πάνω στην μπουκαπόρτα του πλοίου που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο Κρήτης, μας έδωσε εντολή να παραστούμε προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον όλων των υπευθύνων. Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Η οικογένεια του αδικοχαμένου Αντώνη παρακαλάει όλους τους δημοσιογράφους, αν και αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή τους για ενημέρωση του κοινού, να μην επικοινωνούν μαζί τους, καθότι δεν είναι σε θέση να κάνουν δηλώσεις, δεδομένης της οδύνης τους και της ψυχικής συντριβής στην οποία έχουν περιέλθει».


Στα δικαστήρια Πειραιά οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Ηλίας Μπογιόκας διαπίστωσαν ότι αιτία θανάτου είναι «πνιγμός σε έδαφος κάκωσης κεφαλής». Παράλληλα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Δηλαδή, όπως φαίνεται από τη νεκροψία, ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του, πιθανότατα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μετά τις βάρβαρες σπρωξιές από τα δύο μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν μέσα στη θάλασσα.

Αφού ως αιτία θανάτου προσδιορίζεται ο πνιγμός, άρα ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ήπιε νερό και πνίγηκε, μπορεί εύλογα να θεωρηθεί ότι σε περίπτωση που τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon ενεργοποιούνταν και έκαναν ό,τι απαιτείται για να βγάλουν τον άτυχο άντρα από το νερό -ακόμη και αφού τον είχαν απωθήσει με βία από το πλοίο- ενδεχομένως η ζωή του θα μπορούσε να έχει σωθεί.