Την ώρα που οι τέσσερις συλληφθέντες για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ο αδελφός του θύματος, Νίκος Καρυώτης, ξεκαθάρισε πως η οικογένειά του θα κινηθεί νομικά, ενώ οργή επικρατεί στο Λασίθι, τον τόπο καταγωγής του αδικοχαμένου Αντώνη Καρυώτη.

Μιλώντας στο Action24, αποκάλυψε πως πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους, ενώ ένα από τα αδέλφια του λιποθύμησε μόλις έμαθε τα άσχημα νέα για τον 36χρονο αδελφό του.

«Θα κινηθώ νομικά. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που είδα κι εγώ (το βίντεο). Είμαστε χάλια. Αυτό το πράγμα ήταν έγκλημα, δολοφονία» είπε αρχικά ο Νίκος Καρυώτης. «Δεν έπρεπε να γίνει. Να τον σπρώξουν να πέσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε εισιτήριο, αυτός έκανε το κουμάντο του και πήγαινε κι έκανε την βόλτα του, γυρνούσε» πρόσθεσε απόλυτα σίγουρος.

«Αυτοί δεν ήθελαν να τον βάλουν μέσα γιατί είχαν λύσει τα σχοινιά. Που αν δείτε στον Πειραιά συμβαίνει συχνά αυτό, να ανέβει κάποιος ενώ λύνουν τα σχοινιά. Και σε μένα έχει τύχει όταν ήμουν φαντάρος στην Κω, έχω ανέβει έτσι στο πλοίο. Δεν με πέταξαν στη θάλασσα» τόνισε ο αδερφός του θύματος.

«Να μπουν στη φυλακή και να μην ξαναβγούν»

Για τον χαρακτήρα του μίλησε ένας προσωπικό του φίλος. «Ηταν πολύ καλό παιδί. Ησυχο, χαμηλών τόνων. Ηταν αδικία να χαθεί έτσι, να τον ρίξουν στη θάλασσα. Χάθηκε και πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν ήταν παιδί που έμπαινε σε διαπληκτισμούς. Πρέπει να μπουν φυλακή και να μην ξαναβγούν» είπε χαρακτηριστικά, φανερά οργισμένος για τον χαμό του 36χρονου.

Αμεση απόδοση δικαιοσύνης ζήτησε ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ο οποίος δήλωσε πως γνώριζε προσωπικά το θύμα. «Χάθηκε ένας άνθρωπος χωρίς λόγο και θα πρέπει η δικαιοσύνη άμεσα να αποδώσει ευθύνες και μάλιστα σκληρές γιατί δεν δικαιούνται η ελληνική ναυτοσύνη να πληρώνει τις ανοησίες και ανικανότητες μια ελάχιστης μειοψηφίας, κάνοντας τέτοιες ενέργειες».