Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Σημειώνεται ότι ανέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική τους μεταχείριση.

Κι αυτό καθώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (15/09), ήρε τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του υποπλοιάρχου και του ναύκληρου, υπέρ της άποψης της ανακρίτριας, η οποία ζήτησε οι δύο κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στους δύο κατηγορούμενους με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε ΑΤ. Η εισαγγελέας είχε την άποψη πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές, η οποία ωστόσο δεν υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως μετά τις απολογίες τους προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος του Blue Horizon, οι οποίοι και κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, σε ειδικό καθεστώς και χωρίς να προαυλίζονται με άλλους κρατούμενους.