Eκατοντάδες χανιώτες βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας, έξω ακριβώς από τον καταπέλτη εισόδου του οχηματαγωγού επιβατηγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», και διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από τον 'Αγιο Νικόλαο, θάνατο τον οποίο χαρακτηρίζουν ως εγκληματική ενέργεια και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων αλλά και την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι δεν επιτρέπουν σε φορτηγά επιβατικά αυτοκίνητα δίκυκλα και επιβάτες να εισέλθουν στο καράβι για το προγραμματισμένο τους ταξίδι στον Πειραιά.



Η παρεμπόδιση εισόδου όμως δεν έχει δημιουργήσει από πλευράς οδηγών και επιβατών καμία αντίδραση και κανένα παράπονο δεδομένης της καθολικής αντίδρασης για τον τραγικό θάνατο και των συνθηκών του νέου ανθρώπου.

Στελέχη του Λιμενικού βρίσκονται τόσο στην είσοδο του Λιμένα της Σούδας όσο και στον καταπέλτη του πλοίου, προφανώς για την αποφυγή να εισέλθουν οι διαμαρτυρόμενοι εντός του γκαράζ του πλοίου και των Deck. Αγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, εάν το καράβι θα αποπλεύσει κανονικά και αν οι πολίτες αποχωρήσουν έτσι ώστε να φορτωθεί το πλοίο και να αποπλεύσει στις 22.00

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ που επικοινώνησε με μέλη του πληρώματος, θεωρείται δεδομένη η καθυστέρηση του πλοίου για αναχώρηση, για πάνω από μία ώρα στην περίπτωση πού αποχωρήσουν μέχρι τις 10:00 οι διαμαρτυρόμενοι. Πολίτες έγραψαν συνθήματα σε όχημα του πλοίου που χρησιμοποιεί ως αποθήκη εμπορευμάτων και συγκεκριμένα "Στάζει Αίμα".