Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, με τους πολίτες να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις μέσω καναλιών, social media και τηλεφώνων για να απομακρυνθούν από τα σημεία που έχουν αποκλειστεί.

Συγκλονιστικές εικόνες διάσωσης στη Φαρκαδόνα






Οι εικόνες από τη Φαρκαδόνα «κόβουν την ανάσα» με διασώστες να επιχειρούν σε σπίτια και να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους του χωριού.


«Ολόκληροι κορμοί έφευγαν και έφταναν στη θάλασσα»

«Για μένα φταίει αρχικά το δασαρχείο, γιατί δεν αφήνει να κοπούν τα δέντρα. Έφευγαν ολόκληροι κορμοί και έφταναν μέσα στη θάλασσα. Έφραζε ο ποταμός, φούσκωναν τα νερά κι έκανε 10 ποτάμια μέσα στο χωριό», είπε κάτοικος της Μηλίνας Πηλίου.


Κραυγή αγωνίας για τους εγκλωβισμένους στα πλημμυρισμένα χωριά



Εικόνες καταστροφής στο νότιο Πήλιο

Βομβαρδισμένο μοιάζει το τοπίο στο νότιο Πήλιο. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με λάσπες, ενώ καταστράφηκαν τα ισόγεια κτίρια.

«Δεν ξέρω πως μπορώ να φύγω από εδώ», είπε στο MEGA μία Αμερικανή τουρίστρια που βρέθηκε σε χωριό του νοτίου Πηλίου.

«Είμαστε πέμπτη ημέρα χωρίς νερό. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δράση», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Τα χωριά του νοτίου Πηλίου παραμένουν για ακόμη ένα 24ωρο χωρίς ρεύμα και νερό.


Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός

Το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώθηκε με Chinook στο γήπεδο Αστέρας της Καρδίτσας και θα μετακινηθεί οδικώς βστο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου εδρεύει το συντονιστικό κέντρο.

Η κακοκαιρία Daniel έχει πλήξει ολόκληρη την Θεσσαλία και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και στον θεσσαλικό κάμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήσεις απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη σε: Κοσκινά, Παλαμά, Μεταμόρφωση, Αγία Τριάδα, Φαρκαδόνα και Βλόχο.

Στο χωριό Βλοχος, ελικόπτερο Σινούκ έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα μαζικό απεγκλωβισμό πολιτών. Υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού στο έδαφος που έχει οργανώσει τους κατοίκους σε 33άδες.