Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά που οδήγησε στον θάνατο τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη έχει στοιχειώσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς όσα συνέβησαν εκεί δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

Οι συνθήκες που οδήγησαν τους ανθρώπους του πληρώματος στο να εγκληματήσουν κατά της ζωής ενός επιβάτη, ενός νέου ανθρώπου που θέλησε απλά να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής, ερευνώνται τόσο από τις δικαστικές, όσο και τις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο, στοιχεία αποκαλύπτονται και από τη δημοσιογραφική έρευνα, όπως τα όσα μπορεί να έχει καταγράψει το «μαύρο κουτί» του πλοίου.

Ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και αεροναυπηγός μηχανικός, μίλησε στο LIVE NEWS για το τι κατέγραψε το «μαύρο κουτί» του πλοίου Blue Horizon.

Σύμφωνα με τον κ. Λακαφώση, το «μαύρο κουτί» έχει καταγράψει σίγουρα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, διότι στη ναυσιπλοΐα τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το σύστημα που βρίσκεται στη γέφυρα παίρνει στοιχεία από διαφορετικούς αισθητήρες, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι υποχρεωτικοί. Στη γέφυρα υπάρχουν μικρόφωνα, ενώ επίσης καταγράφονται και οι ήχοι από τα τηλέφωνα. Μάλιστα, σε κάθε θέση εργασίας θα πρέπει να υπάρχει μικρόφωνο.

Κατά συνέπεια, έχει καταγραφεί σίγουρα το ηχογραφημένο υλικό. Όσον αφορά τα βίντεο, ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως η καταγραφή μπορεί να μην υπάρχει, αλλά είναι αδύνατον να χαθούν τα στοιχεία, γιατί γράφονται σε τρία διαφορετικά μέρη, τα οποία βρίσκονται έξω από το κατάστρωμα.